10 lucruri interesante despre avocado

În acest articol vei afla 10 lucruri interesante despre avocado acum când fructul a devenit extrem de cunoscut și consumat chiar şi în România. Până acum câțiva ani nu era foarte cunoscut şi sunt şanse să nu ştii foarte multe despre el. Nu este vorba doar despre conţinutul de vitamine şi minerale, ci despre un întreg complex de informaţii care te vor face să îl consumi mai des sau, dimpotrivă, să te gândeşti de două ori înainte să îl cumperi.

Află care sunt cele 10 lucruri interesante despre avocado

 1. Sunt o cauză pentru defrişările ilegale

În SUA avocado este vedeta principală a meselor. Cererea este foarte mare şi de aceea fermieri fac tot posibilul să cultive cât mai mult. Rezultatul este că în Mexic se defrişează ilegal pădurile de pini pentru a face lor arborilor în care creşte avocado. Mai mult, Mario Tapia Vargas de la Insitutul Naţional pentru Păduri, Ferme şi Acvacultură din Mexic a declarat pentru Associated Press că necesarul de apă pentru culturile de avocado este foarte mare şi astfel rămând fără resurse toate celălalte din jur.

 1. Un fruct are nevoie de un an să crească

Îţi ia doar câteva minute să îl mănânci, dar fructul de avocado are nevoie de un an întreg pentru a ajunge la maturitate.

 1. În SUA, avocado nu au voie să atingă pământul

Avocado trebuie culeşi manual, pentru că, potrivit reglementărilor din această ţară, nu au voie să atingă pământul dacă urmează să fie vândute pentru consum.

 1. În Mexic există o mafie a cultivatorilor de avocado

Cartelurile de droguri din Mexic au simţit potenţialul şi au făcut tot posibilul pentru a achiziţiona terenuri mari pentru a cultiva avocado, lăsând micii producători fără venituri, potrivit publicaţiei Vocativ.

 1. Sunt surse de răni la mâni

Numărul persoanelor care s-au prezentat la urgenţă cu nervi şi tendoane tăiate din cauză că nu au ştiut cum să cureţe avocado a crescut îngrijorător. Potrivit The Times of London rănile sunt foarte serioase.

 1. Avocado nu este contraindicat dacă ai colesterol mare

Deşi te poţi gândi că avocado are o cantitate mare de grăsimi şi nu este indicat în cazul în care ai probleme cu colesterolul, nu este chiar aşa. Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Heart Association cei care au consumat avocado zilnic au avut colesterolul rău scăzut cu până la 13.5 mg/dL.

 1. Avocado este un fruct, nu o legumă

Pentru că are o singură sămânţă, avocado este tehnic un fruct. Datorită cantităţii mari de proteine, este unul dintre fructele cele mai săţioase.

 1. Persoanele căsătorite cumpără mai mult avocado

Potrivit unui studiu realizat de Hass Avocado Board 72% dintre fructele de avocado sunt cumpărate de persoane căsătorite.

 1. Poţi înlocui untul din reţete cu avocado

Atunci când faci prăjituri poţi pune în loc de unt din lapte avocado, înlocuind jumătate din cantitate.

 1. Poate fi folosit în cosmetică

Din avocado se pot face măşti pentru faţă sau păr pentru hidratare, pentru reducerea ridurilor. De asemenea, poate fi bun pentru tratarea iritaţiilor.

Citește și: Descoperă toate beneficiile EMS Toner Wellneo

Ce conține fructul de avocado?

100 de grame de pulpă de avocado conține:

 • 26% din necesarul zilnic de vitamina K;
 • 20% din necesarul zilnic de acid folic;
 • 17% din necesarul zilnic de vitamina C;
 • 14% din necesarul zilnic de potasiu;
 • 14% din necesarul zilnic de vitamina B5;
 • 13% din necesarul zlinic de vitamina B6;
 • 10% din neceasrul zilnic de vitamina E.
  De asemenea, fructul de avocado are în compoziție cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1, B2 și B3. Totodată, 100 de grame de avocado oferă organismului 160 de calorii, 2 grame de proteine, 15 grame de grăsimi sănătoase (acizi grași Omega-3), 7 grame de fibre și 2 grame de carbohidrați.

1 thought on “10 lucruri interesante despre avocado”

 1. Pingback: Simptome sarcină: Primele semne ca ești gravidă! | Dango.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top