Este mai ieftin sa cumperi online rechizitele scolare, dar si mai comod. Poti alege din foarte multe oferte, fara graba. Rechizite scolare ieftine gasiti in special online, in magazinele specializate ori care au in portofoliu si astfel de produse.

Recomandari despre achizitia celor necesare pentru scoala, ne ofera cei de la Rechizite Scolare, o platforma selectiva unde veti gasi, pe langa recomandari de produse, review-uri, pareri, sfaturi, plus multe alte lucruri interesante.
Este adevarat ca sunt si mari magazine de desfacere, cu foarte multe tipuri de produse pentru scoala, insa, calitatea multora dintre ele lasa de dorit.

Parintii care cunosc cat de cat rechizitele scolare si-au format deja tabieturi in privinta acestor obiecte. Ca sa faci alegerea potrivita, trebuie sa stii insa care este cerinta in mare la clasa. Ar fi bine oricum sa nu cumperi nimic pana nu discuti cu invatatorii, cu dirigintii, profesorii etc. Fiecare inceptator face greseala de a cumpara multe rechizite, bazandu-se pe multiplele liste existenta online, pe varii nivele educationale.

Si noi ne-am avantat la cumparaturi inainte de clasa pregatitoare si dupa ce a inceput scoala am constatat ca nu cumparasem aproape nimic util pentru copil. Cu exceptia ghiozdanului si a penarului, restul au fost inutilizabile. Dna invatatoare ne-a cerut in clasa pregatitoare un penar dotat cu 12 culori colorate, 2 creioane HB cu guma si un caiet cu foaie velina.

Sfatul meu este sa va achizitionati mai multe cutii de culori si creioane de asemenea, pentru ca in primele luni de scoala acestea vor fi obiecte de distractie, se vor pierde, se vor rupe etc. In clasa pregatitoare am avut nevoie de vreo 10 cutii de creioane colorate si de vreo 30-40 de creioane de scris. Clasa I a fost mai linistita. Am avut nevoie, pe langa cele 12 creioane colorate si 2 creioane HB cu guma, si de un stilou plus un pix verde pentru subliniat.

Am ales un stilou Lamy pentru incepatori, cu 4 penite de schimb: 2 de nivel mediu si 2 fine. In al doilea semestru a trebuie sa-i mai cumparam inca un stilou si inca vreo 3 penite. Ghiozdanul ales pentru pregatitoare a fost un Herlitz potrivit pentru Clasa 0, iar pentru Clasa I, de asemenea tot Herlitz, dar de capacitate mai mare. Nu va uitati ca sunt imense, cand va trebui sa puneti inauntru carte de MEM plus culegere, carte de CLR plus culegere, cate 1-2 cateie la fiecare, plus un caiet maculator, o carticica de colorat, cate ceva pentru restul disciplinelor, plus cutia de gustare, veti spune multumesc.

Va recomand ghiozdanele Herlitz pentru ca sunt rezistente, au parti tari solide, astfel incat cartile si caietele se pastreaza bine in el. Asadar, daca vreti neaparat sa cumparati rechizite inainte de a discuta cu un cadru didactic, puteti sa-i cumparati ghiozdan, penar si eventual niste culori, creioane cu guma, stilou (pentru clasa I).

Cand am cumparat prima data rechizite, inainte de inceperea clasei pregatitioare, le-am luat dintr-un magazin celebru. Au fost scumpe si aproape nefunctionale multe dintre ele. Apoi, tot cumparand diverse obiecte online, am inceput sa inteleg unde putem gasi rechizite scolare ieftine. Iar site-ul pe care l-am pomentit mai sus, ne-a ajutat enorm.