0item(s)

Cosul tau de cumparaturi este gol. Adauga acum produsul dorit

Product was successfully added to your shopping cart.

Furtuna este un fenomen meteorologic format din vânturi puternice de peste 55 km/h, ploaie și descărcări electrice (fulgere și trăsnete). Pe oceane se pot forma valuri de apă de până la 10 metri înălțime. O furtună de gradul 12 pe scara Beaufort, cu vânt de 117,7 km/h este clasificată ca fiind un uragan, iar valurile pot ajunge la 16 m înălțime.

Citeste mai mult
04.07.2019 10:51 De Dango Natura

Tornada este un vânt foarte puternic ce acționează intrun perimetru redus sub formă de vârtej de aer, fiind frecvent pe teritoriul Americii de Nord unde mai e numit și twister.
Vântul se rotește în atmosferă pe o axă verticală, fiind în corelație cu mișcările de convecție a aerului și este însoțit de nori negri de furtună (cumulus și cumulonimbus). Tromba vârtejului de aer se înalță de la suprafața pământului până la nivelul norilor, această definiție a lui Alfred Wegener (1917) fiind valabilă încă și astăzi.

Citeste mai mult
01.07.2019 14:41 De Dango Natura

Ce este aerul?

Deseori ne punem acesta intrebare. Aerul este viata! Un adult inspira in 24 de ore pana la 30 metrii cubi de aer. Puritatea aerului are o importanta extrem mare pentru sanatate. O cantitate mica de substante nocive sau microorganisme patogene ce se afla in aer pot exercita o influenta negativa asupra sanatatii omului.

Citeste mai mult
18.06.2019 17:57 De Dango Natura