Cand ai o masina te simti bucuros. Pentru multi oameni aceasta devine a doua lor casa. Se ocupa de ea ca si de copilul lor, o spala, o repara si nu in ultimul rand o infrumuseteaza. Cert este ca cei care au un vehicul in dotare, stiu ca o masina costa la fel ca orice membru al familiei. Si nu vorbim aici doar despre cheltuielile obligatorii ci si despre cele cu accesorizarea si infrumusetarea ei.

Ne gandim aici atat la vehiculele personale cat si la cele cu care lucram zi de zi. Chiar daca masina de lucru nu este a noastra, tendinta este mare sa ne comportam cu ea ca si cum ar fi copilul nostru. Orice vehicul, autoturism sau camion, chiar daca este nou, la un moment dat va ajunge la un service de reparatii. Daca se strica cutia de viteze sau motorul, vehiculul nu se mai poate deplasa asa ca mersul la service este obligatoriu.

Tot aici putem pune si cheltuielile pe combustibil sau pe consumabile fara de care masina nu poate functiona. Acestea sunt cheltuieli mari, obligatorii si firesti. Dar costurile unui vehicul nu se opresc aici. Sunt si alte cheltuieli care privesc mai mult confortul utilizatorului. Accesorizarea unui vehicul este de fapt transformarea acestuia dupa gustul si preferintele noastre.

Sunt foarte multe idei pentru accesorizarea unui vehicul. Incepand de la diverse gadget-uri pana la proiectoare cu aspect off road, toate pot fi atractive pentru proprietarii de vehicule. De cele mai multe ori pe acestea nu cheltuim pentru ca ar fi obligatoriu ci pentru ca asa dorim noi.

Cu toate ofertele existente pe piata, alegerea unui accesoriu poate fi dificila. Daca suntem in cautare de scaune auto pentru copii si intram pe pagina unde sunt aceste scaune, vom vedea zeci de oferte. Si aici vorbim doar de un accesoriu ce este necesar familiilor cu copii mici. Nu oricine are nevoie de scaune auto pentru copii. Pentru familiile cu copii mici, achizitionarea acestor scaune este obligatorie, cu ele pot fi transportati copiii cu usurinta si in cea mai mare siguranta.

Cu toate acestea, chiar daca scaunele sunt necesare, cumpararea lor se face de cele mai multe ori dupa o lunga documentare si discutie. Nimeni nu vrea un scaun pentru copii a carui culoare sa nu se potriveasca cu celelalte culori din masina.

Alegerea produselor de cele mai multe ori se face pe baza emotionala, produsul fiind cumparat pentru ca arata super bine, merge bine cu interiorul vehicolului etc. Ne place, deci il cumparam chiar daca costa putin mai mult. Intai incepi sa-ti doresti produsul acela dupa care iti menti hotararea mental prin argumente logice. Da, am ales acest produs pentru ca... Astfel, deseori auzim afirmatii de genul "mi-am luat produsul cutare, sa vezi ce bine arata acum masina".