Ce este aerul ?

Deseori ne punem acesta intrebare. Aerul este viata! Un adult inspira in 24 de ore pana la 30 metrii cubi de aer. Puritatea aerului are o importanta extrem mare pentru sanatate. O cantitate mica de substante nocive sau microorganisme patogene ce se afla in aer pot exercita o influenta negativa asupra sanatatii omului.

Definitia aerului:

Aerul este format dintr-un amestec gazos, transparent care alcatuieste straturile inferioare ale atmosferei și care este absolut necesar pentru respiratia organismelor vii, cu excepția microorganismelor anaerobe.

Aerul este un bun izolator și un totodata bun distribuitor de caldura. Lipsa aerului ar provoca o crestere brusca a temperaturii cu peste 200°C, ceea ce ar exclude existenta vietii pe pamant.

Care este compozitia aerului ?

Asa cum am spus, aerul este un amestec gazos care are urmatoarea compozitie: 78,09% azot, 20,95% oxigen, 0,94% gaze inerte (argon, neon, heliu ), 0,03% bioxid de carbon.

Care este importanța aerului?

Aerul este important pentru lucrurile vii. Oamenii trebuie sa respire, la fel animalele cat si plantele! Aerul face parte dintr-un proces numit respiratie. In timpul respiratiei, o vietate preia oxigenul din aer si elimina dioxidul de carbon.