Daca ai dinti lipsa, exista o multime de solutii prin care iti poti rezolva problema. Varianta clasica, la care apeleaza inca destul de multi oameni, este cea a unor punti dentare sprijinite pe dintii de langa goluri. Este o solutie eficienta pe termen scurt, care poate sa creeze probleme pe termen lung insa. O astfel de varianta iti strica dintii vecini si ii sensibilizeaza.

Cea mai buna solutie pe care o ai la dispoztie este implantul dentar. Poti sa iti pui implant dentar in sector 6 Bucuresti sau in orice alta zona din tara, iar rezultatele sunt impresionante. 

Care sunt cele 5 motive care fac implantul sa merite? 

1. Este o investitie pe termen lung. Indiferent ca alegi un implant din titan sau unul din zirconiu, este o investitie pe termen lung. Multi ar spune ca este pe viata.

2. Implantul iti permite sa faci tot ceea ce faci cu dintii tai naturali. Este atat de puternic incat iti permite sa mesteci fara probleme orice si sa musti din mere, lucruri pe care trebuie sa le faci cu grija daca ai coroane dentare. O astfel de solutie inlocuieste radacina dentara cu totul si se integreaza foarte bine in os.

3. Iti ofera o estetica perfecta. Cu greu isi vor da seama cei din jurul tau ca ai un implant dentar, nu dinte natural. De fapt, nu isi vor da seama. Coroanele puse pe implanturi pot fi realizate computerizat in asa fel incat sa fie identice cu dintele natural, atat din punct de vedere al formei si al dimensiunilor, cat si din punct de vedere al culorii. Vei avea o dantura ideala.

4. Nu grabesti uzura celorlalti dinti. Atunci cand ai un gol in gura, dintii de langa tind sa migreze si sa se strice din cauza bacteriilor. Este cel mai convingator argument pentru care merita sa iti pui un implant dentar. Practic, eviti niste cheltuieli ulterioare foarte mari.

5. Nu cheltuiesti mult. In trecut, implanturile dentare erau costisitoare. Nu mai este cazul. Poti sa iti pui un implant cu doar cateva sute de euro, ceea ce este foarte atractiv daca tinem cont ca este investitie pe viata. Evident, trebuei sa te asiguri ca alegi un medic stomatolog cu experienta, in asa fel incat rezultatul sa nu fie doar unul ieftin, ci si eficient.