Rețeta originală pentru spaghete bolognese are un timp de preparare de aproximativ 1 - 1,30 oră cu o dificultate redusă. În articolul de mai jos vă prezentăm ingredientele și modul de preparare.

Spaghete Bolognese, ingrediente:

  • 250 grame spaghete
  • Cârnați de casă - 1 bucată
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 300 ml de bulion
  • Apă
  • Busuioc
  • Oregano
  • Sare
  • Ulei

Spaghete Bolognese, mod de preparare:

Se fierb spaghetele în apa cu sare și o lingura de ulei. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei se călește ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat. După ce începe să se rumenească, se adaugă carnea de la cârnații de casă. Se amestecă în continuu până ce se prăjește carnea, având grijă totodată să nu se ardă ceapa și usturoiul.

Vom adăuga bulionul, aproximativ 300ml. Dacă bulionul este mai gros adăugăm o cană mare de apă. Se acoperă și se lasă la foc potrivim, ulterior amestecăm ca să nu se prindă. După ce a scăzut apa și avem un sos consistent adăugăm oregano, busuioc și sare după gust.

Spaghetele se servesc cu sos din abundență. Poftă bună!